Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
- stillbadboy
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Wymieniłem dolny wąż od chłodnicy ale dalej coś kapie - pewnie chłodniczka do roboty
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Ja dzisiaj założyłem nowe ledy w podświetleniu tablicy wraz z filtrami bo bez nich co 2 miesiące paliło wczoraj przywiozłem zimówki z wyważenia i kupiłem tuleje na banany bo coś stukają chyba
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
-
- Super Klubowicz
przygotowania do zimy i coroczny serwis: opony na zimę, olej do silnika + filtry, dwa wahacze, geometria,
następny temat do zrobienia- muszę się zająć przednią lampą, dziwna sprawa, bo jak umyję autko karczerem to zaraz lampa zaparowana, ale po jeździe w deszczu, nawet w największą ulewę, jest sucha
następny temat do zrobienia- muszę się zająć przednią lampą, dziwna sprawa, bo jak umyję autko karczerem to zaraz lampa zaparowana, ale po jeździe w deszczu, nawet w największą ulewę, jest sucha
No proszę, choroba jest widzę zaraźna <tjaa>pioter pisze:Odebrałem zaciski od S8 D3 i teraz trzeba dokupić tarcze i klocki . Na żywo zaciski są piękne i wielkie .
Tył również będziesz zmieniał czy pozostawiasz w oryginale?
Co by nie było że nie na temat piszę.....
w ubiegłym tygodniu wywlekłem z auta cały tunel środkowy i deskę rozdzielczą - jak zrobiło się chłodniej to okazało się że moje ogrzewanie nie działa już poprawnie - aby usprawnić klimatronik trza było wszystko wybebeszyć, zmienić 2 silniczki klap i obie nagrzewnice.
Teraz ciepełko jak się patrzy i jestem gotów na chłodniejsze dni <hura>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Warto, naprawdę czuć różnicę.... na zestawie S8 mam wrażenie, że hamuję później i lżej a i tak spokojnie zatrzymuję się tam gdzie chcę.pioter pisze:Z tyłem z jarzmami muszę się zastanowić
Miałem jeszcze zrobić przewody w oplocie ale nigdy nie mam na to czasu
No niestety, na ściąganiu dechu może to się jednak skończyć.pioter pisze: ... u mnie ogrzewanie dmucha baaaardzo ciepło ale niestety tylko z bocznych kratek . Środkowa zimna i przestawianie w panelu klimatronika nic nie daje . Nie wyobrażam sobie że trzeba będzie zdejmować deskę .
Wprawdzie jeden kolega tu z forum twierdzi, że do samych nagrzewnic dechy ściągać nie trzeba ale przyznam się szczerze, że nie sprawdzałem tej teorii a miejsca tam na ruchy pod deską jest niestety bardzo mało
O ile dobrze kojarzę ELSA mówi, że do wymiany nagrzewnic dechę trza rwać.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Nie tylko Ty masz takie odczucie 385/335mm robi robotę chociaż to dalej z przodu seryjny dwu tłokowy pływający zacisk a z tyłu jarzmo tylko oddalające seryjny zacisk.FOSS pisze:Warto, naprawdę czuć różnicę.... na zestawie S8 mam wrażenie, że hamuję później i lżej a i tak spokojnie zatrzymuję się tam gdzie chcę.pioter pisze:Z tyłem z jarzmami muszę się zastanowić
Miałem jeszcze zrobić przewody w oplocie ale nigdy nie mam na to czasu