części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?

Gość

Post autor: Gość » 03 cze 2015, 12:37

Maćku ja bym wymienił na nowe i nie pierd...sie z tym więcej. Inna sprawą jest że mechanik leniwy bądź niepełnosprytny. owszem chce dobrze dla ciebie ale i tez dla siebie by cos zarobic ale mniej sie narobić :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 03 cze 2015, 14:33

preston81 pisze:demontaz montaz nastawnika tj sciagniecie ryja rozpiecie rozrzadu demontaz montaz cena ok 700 zł ...
ale pierdoły gada ten twój mechanior <jeb> żeby wyjąć / wymienić nastawnik nie trzeba żadnego rozrządu ani ryja sciągac. Wystarczy górny wałek ssący zdemontować, ot cała filozofia. Miejsca jest dosc aby wyciągnąć nastawnik. No może z lewej strony jest troche więcej zabawy...ehhh <nie>
Ostatnio zmieniony 03 cze 2015, 14:45 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 03 cze 2015, 14:36

coz mam począć Marcinie jestem uzależniony od kogoś bo sam tego nie zrobię
właśnie odebrałem uszczelkę i łańcuch swaga :) teraz czekam na ASO
bądź sobą, wariatów też lubią

k3cz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: k3cz » 03 cze 2015, 14:44

martin_rs4 pisze:
preston81 pisze:demontaz montaz nastawnika tj sciagniecie ryja rozpiecie rozrzadu demontaz montaz cena ok 700 zł ...
ale pierdoły gada ten twój mechanior <jeb> żeby wyjąć / wymienić nastawnik nie trzeba żadnego rozrządu ani ryja sciągac. Wystarczy górny wałek ssący zdemontować, ot cała filozofia. Miejsca jest dosc aby wyciągnąć nastawnik. No może z lewej strony jest troche więcej zababy...ehhh <nie>
Sam nastawnik da się wymienić bez ruszania rozrządu, ale Maciek napisał że będzie także wymieniał łańcuch, a to się wiąże z podniesieniem dolnego wałka - czyli rozpięcie rozrządu

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 03 cze 2015, 14:47

k3cz pisze:Sam nastawnik da się wymienić bez ruszania rozrządu, ale Maciek napisał że będzie także wymieniał łańcuch, a to się wiąże z podniesieniem dolnego wałka - czyli rozpięcie rozrządu
zgadza sie. Tylko niestety niewiedza, niechęć albo zwyczajne lenistwo mechanika jest następstwem takich sytuacji tu przez Maćka opisanych. Wystarczyło by sam slizg zmienić, a suma sumarum skończy się na wyrzuconych tysiącach złotych w błoto...

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 03 cze 2015, 14:50

tak łańcuch bede wymieniał ze wzgl na nowy nastawnik jak by mial mi ktos wymienic slizg to lancuch by został :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 03 cze 2015, 15:00

Ty masz chyba za dużo PLNów ;) we no daj trochę <amasz>

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 03 cze 2015, 15:05

nie mam za dużo bo jak widac wyprzedaje swoje fanty :( , 2 sprawa nie mam nikogo kumatego by mi to wymienił wiec machnąłem łapą i kij :) no bo co mam zrobic jeszcze mi zerwie slizg pogne cos i bede mial zamiast 3k to 6k wydatkow

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 03 cze 2015, 16:45

preston81 pisze:Foss mechanik chciał to założyć nie rozpinając rozrządu tj ścisnąć go co zluzuje łańcuch i w tej pozycji to zakładać niestety się nie dało...
aaaa, takie rzeczy.... no bez ruszania nastawnika to rzeczywiście może być trudno ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 03 cze 2015, 18:34

Tylko mechanik niech solidnie wydmucha i wyczyści okolice nastawnika z pyłu, piasku itd.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 03 cze 2015, 19:45

preston81, masz flotę to rób i z bani będziesz miał. Ale słowa majstra, że slizgu nie idzie wymienić to nieporozumienie, gdzie cała rzesza ludzi z forum ma to za sobą. Nie opyla mu się samego ślizgu, bo wie, że pójdziesz na to co Ci powie i zarobi o wiele więcej. Stary mieszkasz w tak dużym mieście, że znaleźć kogoś kto wymieni sam ślizg nie powinno stanowić problemu. Jeśli coś tam Ci stukało i po zdjęciu dekla ślizg jest złamany to wg mnie drugi ślizg i po problemie ;)

Kondraczek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kondraczek » 04 cze 2015, 11:41

Ja wczoraj odebrałem samochód po wymianie tego i tamtego. Wymienione ślizgi na obu głowicach, oba łańcuszki, jeden nastawnik z używki, cała masa uszczelek i dupereli. I o ile wcześniej wydawało mi się że nic nie tłucze przy odpalaniu to teraz muszę stwierdzić, że nie tyle stukało co nawet napier******.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 04 cze 2015, 14:43

w pozku same pipki do v8 albo wuhta pseudo znawców u ktorych wyjdziesz gorzej niz w ASO :)
np pseudo serwisyu amerykanskich samochodow specjalizujace sie w v8 jak bys tam wjechal pusciliby cie z torbami :) albo gadka ze znawcami ze musi koles widziec nastawnik bo nie wie o czym mowie to po kij mi tacy specjalisci ?? :)

a co do mechanika jeszcze raz prostuje ze mowil ze nie da sie tego zalozyc bez zwalania łańcucha i demontazu nastawnika bo taka bnyla moja wizja tj scisnac go odsłonic łancuch i wymienic jade robic ostatnie km ze starym nastawnikiem wroce na przyszly tydzien ipowinien byc juz na miejscu

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 cze 2015, 15:34

preston81 pisze:w pozku same pipki do v8 albo wuhta pseudo znawców u ktorych wyjdziesz gorzej niz w ASO :)
Jakiś czas temu jadąc do DE po drodze w Poznaniu dla jednego kolegi miałem kupić przednie zaciski od S8D3.
W rozmowie sprzedający w zaparte szedł, że to S8 więc zajeżdżam.
Na miejscu okazuje się, że to zaciski pod największą tarczę w D3 czyli wg. nich 360mm i wyjęte żywcem z S8D3 4.2V8 <faktycznie>
Wyprowadziłem typów na dwór do swojego auta i pokazałem prawdziwe zaciski ale nie dali się przekonać, że S8 w D3 to silnik 5.2V10 i tarcze przednie 385mm i to jest coś innego niż oni sprzedają <jeb>
Ciekawe komu wcisnęli tego bubla bo aukcja szła w zaparte z takim samym wciąż opisem <blee>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 04 cze 2015, 18:27

Pany dzis sobie podłączyłem VAGa profilaktycznie i miałem taki błąd >

17927 - Camshaft Adjustment; Bank 1: Malfunction

po wykasowaniu nie ma błedu. Pojeździłem troche dalej nic. Ale teraz tak Bank 1 to króra jest główka, lewa czy prawa?

Zablokowany

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl