części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 17 sie 2016, 17:38

pepi pisze:ja taką mam i pasuje :]
No to inna była, nie DOLZ - przyznaję, nie pamiętam.

Ale ktoś mi kiedyś przywiózł jakiś taki chłam, kupione gdzieś u kogoś wysyłkowo, żeby wymienić razem z rozrządem.... i kształtem podobna była ale żeby ją poprawnie zamontować to trzeba było użyć pilnika :/
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 17 sie 2016, 20:05

Też miałem pompę dolz 4 lata i zero problemów. Pasowała P&P.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
ManiekJames
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ManiekJames » 23 sie 2016, 14:04

No to sprawa ma się tak :] <okok>

Po rozmowach z Panem z Inowrocławia - i zapewnieniach że jestem 1 osobą któremu stuka nastawnik od niego - a i potwierdzeniem że partia nastawników faktycznie cieknie kilku osobom - DOSTAŁEM NOWE POPRAWIONE na gwarancji (podobno nie będą cieknąć :) )

Dodatkowo po informacji że mam zalany pasek rozrządu - dostałem od Pana nowy pasek rozrządu GATES (taki jak miałem).

Pan nie chciał żadnych zdjęć, tylko telefon i wsio - Na mojej głowie była ponowna ich wymiana tylko (tylko i aż bo kupa roboty na 2 dni xD )

Dodatkowo przy okazji WYMIENIŁEM też oba łańcuchy na nowe - bo wcześniej ich nie wymieniałem :P
Ustawiłem rozrząd na 1 i -1 (wcześniej na starych łańcuchach było to nie możliwe i było 5 i -4)
Oba nastawniki po logach pracują idealnie :)
Kuuuurde ale teraz ładnie bryka jeździ !!
Silniczek pięknie pali bez żadnego zgrzytnięcia - Zobaczymy z czasem i kilometrami !!!

Ogólnie kontakt i działania od Pana z Inowrocławia w pełni profesjonalne !!!!
Twu Twu - odpukać ;)

DO ZOBA NA ZLOCIE <brawo> <okok> <papa>
Pozdrawiam !!

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 23 sie 2016, 14:23

no to piknie! widać że gościu fachowo podchodzi do sprawy i to się ceni! Ale też myślę że to forum czyta, bo byłem chyba jednym z pierwszych tu na forum który od niego kupił. Napisałem mu wtedy o opiniach innych sprzedawców i swego czasu miał nawet w ogłoszeniu żeby poczytać przed sprzedażą na temat opinii innych sprzedawców tu właśnie na forum.

whatever! najważniejsze że idzie się z nim dogadać! <okok> więc jest nadzieje na tanie i "dobre" nastawniki :D

swoją drogą to ja już ponad dwa lata śmigam i tfu tfu...raz na miesiąc może haratnie przez sekundę <bezradny>
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 23 sie 2016, 14:52

Gates to najgorsza marka jaką mogłes w PL wybrać. Szeroko znane sa podóbki tej firmy i pekajace bez uprzedzenia paski.
ori gates dostepny tylko w i z DE.

Paweł Olsztyn
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł Olsztyn » 23 sie 2016, 21:01

Tak jak napisał kolega ManiekJames, sprzedający z Inowrocławia jest przynajmniej jak dotychczas rzetelny i bezproblemowy.
Choć wymieniam już nastawnik po raz trzeci nie mogę mu nic zarzucić po za tym że towar nie trzyma jakości, mam nadzieję że teraz będzie inaczej ...

Tak wygląda drugi nastawnik po jego wymontowaniu, zalany cały pasek rozrządu oraz mały bonus w postaci wywalonego chyba broku z nastawnika. Odpalał za każdym razem na zimnym z grzechotaniem dość głośnym i przy przegazowaniu lekkim było słychać także grzechotanie.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/b9da2875109d2470

Tak wygląda nowy zestaw (trzeci) po kolejnej reklamacji, dwa nastawniki wraz z uszczelkami pod nie oraz pasek rozrządu ( co prawda nie wiem czemu dwa nastawniki ale niech będzie, płakać nie będę)
http://www.fotosik.pl/zdjecie/dbe07a3a51c1339d

A tu taki mały bonus po w pierwszym wywaliło mi brok, a jak widać niby dwa takie same, a jeden ma "zaspawany" ten że brok ... <bezradny>
http://www.fotosik.pl/zdjecie/7f7117986a56c8af

Chyba będę losował przed montażem, który zamontować ...
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 21:03 przez Paweł Olsztyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 23 sie 2016, 21:03

Że wam sie chce wymieniac te buble...to tez kosztuje czas lub mechanika bo nie kazdy sam to zrobi.

Paweł Olsztyn
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł Olsztyn » 23 sie 2016, 21:04

Apophis pisze:Że wam sie chce wymieniac te buble...to tez kosztuje czas lub mechanika bo nie kazdy sam to zrobi.
Mnie to nic nie kosztuje, mam swój warsztat, mam też dużo cierpliwości :)
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 21:53 przez Paweł Olsztyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 23 sie 2016, 21:14

Czas tracisz ale jak kto lubi :)

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 23 sie 2016, 21:18

chyba wobec was bo nie wobec mnie wysłałem nastawnik i czekam i czekam .
Na jeden czekałem ponad tydzień -a podobno tak szybko inni dostawali
wysłałem nastawnik co najmniej 2-3 tygodnia temu dzisiaj napisałem mejla zobaczymy czy raczy odpisać <hmm>

Gość

Post autor: Gość » 23 sie 2016, 21:25

pepi trudno żeby na koniec wszechświata docierały błyskawicznie :D

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 23 sie 2016, 21:26

Paweł Olsztyn pisze:Mnie to nic nie kosztuje
Kosztuje ...sporo czasu ;) A mając własny warsztat wiesz dokładnie ile w tym czasie można zarobić robiąc auta klientów <cicho>

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 23 sie 2016, 21:31

ja tam swoich to nie mam kiedy <bezradny> a czeka mnie rwanie motoru w jednym sprzęgło w drugim i pociapać jednego lub dwa
Ale chyba nie w tym życiu
a tu kolega robi dwa razy i jeszcze się cieszy

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 23 sie 2016, 21:54

Kupowałem gdzieś w lutym z Ino i póki co trzymają pięknie 0 0 na bankach. I w końcu cisza po 4 dniach na oleju kwiat lotosu :D :)
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Paweł Olsztyn
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł Olsztyn » 23 sie 2016, 22:48

Ludzie chorują, umierają i mają gorsze problemy niż moje grzechoczące nastawniki, nie ma się co łamać, nie działa ten to będzie działać następny :)

Owszem, że w tym czasie mógłbym zrobić/naprawić coś innego ale co poradzić takie to życie, cieszyć się można z faktu, że przynajmniej u mnie nie trzeba demontować przodu i cała operacja zajmuje w sumie nie za wiele czasu, u kolegi w bliźniaczym aucie śruba lewego wałka opiera się o chłodnicę i nie wyjdzie, a u mnie przynajmniej wyciągam ją bez problemu :)

Dam znać co i jak z czasem.

Zablokowany

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl