części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 D2 4.2 Quattro - Forumowa Książka Serwisowa - str.1

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 14 lis 2017, 14:52

Lechu pisze:Kupuje 2 takie zestawy
czyli 2 x 5+1 ? 2x 190 :D 380 za sam olej ? bez obrazy tez bylenm taki naiwny na początku :D pewnie troche z tej naiwnosci jeszcze we mnie siedzi do dzis :D polecam 5w50 od valvo ale jak ty nie jezdzisz szybko to mozesz lac to co lejesz
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 14 lis 2017, 15:01

preston81 pisze:czyli 2 x 5+1 ? 2x 190 :D 380 za sam olej ? bez obrazy tez bylenm taki naiwny na początku :D
A w czym problem masz 12 L oleju , pamiętaj że father też ma V8 ;)

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 14 lis 2017, 15:15

Jak wczesniej pisalem, olej mannol 5w40. Dokladnie to za 5l wychodzilo mi 66.89 co daje sumarum 133.78 za 10l. Nie licze kosztow przesylki bo byl rabat, ktory pokrywal koszta wysylkowe i wyszlo na 0.

Tez bylem naiwny i jechalem na paru olejach 0w40 i 5w40. Motul, mobil, total, shell, lm, lotos i teraz mannol. Konsumpcji nie bylo, maja te same dopuszczenia producenta to wybieram najtanszy i z bani.

NIE, nie robie zadnej reklamy ale nie widze sensu przeplacac i nabijac sobie leb super mixturami z nano pierdolami i esterami pierwiastka cholera wie czego skoro 15-20 lat temu latali na selektorze czy "superolu" i byl wypas a teraz na forach malo sie nie pobijemy nad wyzszoscia 1 wzgledem 2.

Juz koniec OT :)
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 14 lis 2017, 17:35

dobra pany nie zaśmiecajmy tematu Cienkiemu bo to temat poświecony temu powodzianinowi :D w kolorze ciezko sprecyzowanym :D
Ostatnio zmieniony 14 lis 2017, 18:49 przez Preston81, łącznie zmieniany 2 razy.
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 lis 2017, 18:51

preston81 pisze:dobra pany nie zaśmiecajmy tematu Cienkiemu bo to temat poświecony temu powodzianinowi :D w kolorze ciezko sprecyzowanym :D
Pchasz sie w gips Maciuś <hihi>

Dzieki Krzychu <okok>
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 04 lut 2018, 00:18

...jakoś dawno w nic się w temacie nie ruszyło, a w rzeczywistości trochę się pozmieniało :)

oprócz normalnej eksploatacji jak wymiany płynów i ostatnio klocków hamulcowych z tyłu, wymieniłem sobie mechanizm wycieraczek, który powodował stuki przy opuszczaniu się ramion....powodem są wyrobione sworznie...

ja na szczęście miałem drugi mechanizm, w dbd stanie, więc tylko wyczyściłem, przesmarowałem i jest malina...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

dodatkowo kupiłem wycieraczki BOSCH z wygiętą wycieraczką pasażera i teraz wszystko pięknie śmiga.

Po ponad 3 latach spalił mi się jeden LED w pociętej jednoczęściowej kratce <bezradny> .... no cóż... pomysł padł na zrobienie świateł dziennych w "długich". Do tego kupiłem polski moduł 30% świateł mijania + żarówki H7 OSRAM Cool Blue Intence.

Obrazek Obrazek

Jako światła mijania świecą idealnie <hihi> w nocy piękne mocne białe światło, natomiast jako dzienne.... co cóż...30% daje światło naturalne - żółte <bezradny>

Obrazek

no ale z biegiem lat jakoś zachciało mi się powrotu do oryginalnego wyglądu...W tym celu udało mi się zakupić niemalże nowe niedzielone kratki halogenów za bardzo dobre pieniądze, do tego nowe halogeny i aktualnie auto wygląda tak :

Obrazek Obrazek

teraz moduł świateł dziennych wykorzystam do halogenów, dając tam żarówki ledowe i będzie miód malina :D :]

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 04 lut 2018, 00:28

o kurde- zmiana kratek dodała strasznie na +,
aż sam się sobie dziwię, że tak banalna sprawa rzuca się w oczy tak mocno.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 04 lut 2018, 12:53

<brawo> w końcu te paskudne paski wyrzuciłeś. Co do tradycyjnych żarówek, jak chcesz bardziej białe to Cool Blue Hyper+ mają koło 5000k, tyle, że na 30% mocy i tak poświata będzie trochę żółtawa, ale i tak jakaś różnica miedzy CBI a CBH+ jest. Mało ich jest bo zaczęto wycofywać na rzecz Cool Blue Boost, które mają więcej W (no i nie mają homologacji drogowej).
Z nowości polecam za to LED Flip Chip, tylko nie wiem jakby chodziły z tym modułem.
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 04 lut 2018, 14:28

U mnie dzialaja z tym samym modulem z tym ze modul przeprogramowany jest na 10%, przy 30 bylo za jasno.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 04 lut 2018, 16:01

Noo Kajetan ja mialem te ledy H7 bez homologacji o ktorych Daniel pisze i faktycznie za mocne były. Swiatło dawały fajne ale mogły oślepiac.

Obrazek Obrazek

A jako, ze juz sie nastawilem na powrót "do normalności" po zamontowaniu halogenów kupiłem na proble zwykłe ledy H7 cree i na razie bez podłączenia modułu wygląda to tak

Obrazek
Obrazek Obrazek

Jak dla mnie malina <amasz>

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 04 lut 2018, 17:25

CREE dają mniej lumenów. Te co pokazałeś wyżej to prawdopodobnie poprzednia generacja luxeonów.
Flip Chipy w porównaniu z nimi dają jeszcze więcej światła (na chłopski rozum, dwukrotnie mniejsza ilość diod, przez co mniej biorą i niższa temp a przy okazji więcej lumenów).
Ale skoro działa to z modułami DRL to bym olał tradycyjne żarówki (w czasach, gdy miałem D3 nie było jeszcze to komercyjnie dostępne na rynku)
Black Cars Matters

ernesto

Post autor: ernesto » 05 lut 2018, 16:39

dice111 pisze:w końcu te paskudne paski wyrzuciłeś
A mi się podobało.
Teraz wygląda tak.... pospolicie :P

CINEK pisze: Swiatło dawały fajne ale mogły oślepiac.
Przejmujesz się ?

eed
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: eed » 05 lut 2018, 17:51

ernesto pisze:
CINEK pisze: Swiatło dawały fajne ale mogły oślepiac.
Przejmujesz się ?

Dobry kierowca sie przejmuje <okok>
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez eed, łącznie zmieniany 1 raz.

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 05 lut 2018, 18:37

no ale z biegiem lat jakoś zachciało mi się powrotu do oryginalnego wyglądu.
Nooo... Nareszcie!! <okok>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 13 lut 2018, 22:47

..no i w końcu doposażyłem RNS-E o interfejs multimedialny, do którego dokupiłem kamerkę cofania oraz adroid boxa (z fi-fi i bt, itp, itp, etc... :D ) będzie można puszczać żonie czy dziecku bajki...

W każdym bądź razie jak tylko się zrobi cieplej to montuje sprzęta <amasz>

Obrazek Obrazek

jeszcze mam plan dokupić osobno same ekrany od rnse, aby je wmontować w zagłówki <hmm> ale to jeszcze chwila... <hihi>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl