części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 D5 ładne...nie ma co gadać

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2006
Silnik: V8 4.2 TDI
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Imię: maciu

Post autor: maciu » 11 cze 2018, 06:43

drago_o pisze:Jakby ktoś zagadał odpowiednio z jakimś ASO to może by coś przywieźli. Będzie pełno A8 a to dobry sposób aby zachęcić do zmiany na nowsze ;)

Ostatnio do mnie na FB Porsche Sosnowiec pisało czy nie byłbym zainteresowany.
mówisz że wystarczy podstawic nowy model na zlot to zaraz powyskakujemy z kasy? ;)
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 11 cze 2018, 09:30

Tego nie wiem, ale to dobre miejsce promocji wśród posiadaczy A8 :P a druga sprawa, że tak to należy im przedstawić a nie że tak musi być :D
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 11 cze 2018, 10:41

Jak by się tak wszyscy zrzucili, to może by starczyło :D

Unseen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Unseen » 12 cze 2018, 17:15

dice111 pisze:Podobny materiał był w D4, tyle, że nie było go aż tyle (no chyba, że ktoś nie chciał listw alu to wtedy również ładowane te czarne listwy)

[url=http://images83.fotosik.pl/1090/80855e5fdc38948fmed.jpg]Obrazek[/URL]

Czarny połysk, nie ma szans by się to nie rysowało, w dodatku momentalnie popalcowane jak to dotkniesz, pewnie można to będzie spolerować w zależności od głębokości rys, ale obawiam się , że będzie to samo co z przedliftowymi D3 po takim czasie, porysowane i wytarte co się da.
Ja mam cala srodkowa konsole i gorne listwy czarne i jak najbardziej rysuje sie to. Na srodku zostaja tez odciski palcow, plamki, itp. A listwy kurza sie. Musze regularnie przecierac wszystko.

Obrazek

Trzeba wybrac carbon jak sie bedzie dalo, na tym nie widac odciskow :-)

A co do samych samochodow testowych/demo, to jest szokujace jak bywaja brudne i nikt o nie nie dba. Niedawno przywiezli mi Smarta Brabusa z 230 milami na liczniku i w srodku wygladal jakby stado swin przebieglo przez niego. Mam go wlasnie drugi raz, 730 mil na liczniku i wyglada jeszcze gorzej. Demo, ktore ma 17tys km, to juz bardzo zuzyty samochod i nie mozna tego porownac do uzywania przez jednego wlasciciela.

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 12 cze 2018, 18:54

Na targach w poznaniu było to widać o czym mówisz.
Niektóre marki, po paru osobach, robiły przerwę w macaniu za darmo i wkraczała ekipa ze szmateczkami.

pomijam w ogóle to, że auta Audi było zamknięte dla zwiedzających.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 12 cze 2018, 21:30

Unseen pisze:Ja mam cala srodkowa konsole i gorne listwy czarne i jak najbardziej rysuje sie to. Na srodku zostaja tez odciski palcow, plamki, itp. A listwy kurza sie. Musze regularnie przecierac wszystko.
Mi bardziej chodziło o te, w opcji były alu, ale mogły być też czarne w połysku

Obrazek
Unseen pisze:Demo, ktore ma 17tys km, to juz bardzo zuzyty samochod i nie mozna tego porownac do uzywania przez jednego wlasciciela.
Z jednej strony tak, bo o takie samochody się nie dba, ale używa, trochę to jednak obrazuje jak ten samochód będzie wyglądał w przyszłości, na rynku wtórnym, gdzie większość będzie miała powyżej 100k km lub nawet 200k km jak pokończą się leasingi.
Black Cars Matters

ernesto

Post autor: ernesto » 13 cze 2018, 21:27

No cuż..... D2 nie przeżyją i już

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 22 cze 2018, 12:55

ok, już sie mogę wypowiedzieć jako, że na zlocie miałem okazję przejechać się nowa D5.

pomijając aspekt finansowy, i to że mnie nie stać na to auto (i pewnie przez kolejne X lat nie będzie <faktycznie> ) to auto nie zrobiło na mnie większego wrażenia. <bezradny>

Jest napakowana technologią, z którą się idzie na początku pogubić, ale jakość.....
....jakość
....jakość.....
....jakoooooooooośśśśćććććć.... <boisie> tragedia <boisie>

twarda, wręcz plastikowa podsufitka, drewno przy dotyku jak plastik, plastikowe elementy twarde, trzeszczące...rodem z opla..
Wystarczyło kierownice dotknąć i ... trzeszczały wokół plastiki, to samo deska rozdzielcza ...
Pod maską elementy gumowe, czy też oplot kabli na pierwszy rzut oka już było widać, że potanione na maxa...

Ja rozumiem, ze model przedliftowy i będzie mieć choroby wieku dziecięcego, ale jakość użytych materiałów jest kiepska...
Już nie wspomnę o wyglądzie przedniego fotela po 10KKM <cicho> oraz tym dziwnym, wielkim grillu rodem z nowego forda <boisie>

Bagażnika - brak <faktycznie>

Ale były oczywiście i dobre strony (w większości)... niemniej jednak utwierdziło mnie to w przekonaniu, że Audi z modelem A8 / S8 zatrzymało sie na .... D3. ;)
to nie jest zwykły napęd...to

greg26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: greg26 » 22 cze 2018, 13:13

Ale były oczywiście i dobre strony (w większości)... niemniej jednak utwierdziło mnie to w przekonaniu, że Audi z modelem A8 / S8 zatrzymało sie na .... D3. ;)
Nie zgodzę się z Tobą wcale.D4 bije na głowę D3 jakością wykończenia.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 22 cze 2018, 13:53

greg26 pisze:Nie zgodzę się z Tobą wcale.D4 bije na głowę D3 jakością wykończenia.
rozmawiałem z wałścicielami D4, którzy posiadając wcześniejsze wersie A8/S8 wprost mówili, że D4 nie dożyje jakościowo D2 bądź D3.

Wystarczy np. zajrzeć do takich tematów :

https://www.a8team.pl/d4-15-30tdi-szumy ... htm#323509

ale ... jak dbasz tak masz. tyle że widać wyraźnie jakość wykonania i użytych elementów tych obecnie i tych z przed 15-20 lat... idzie to w złą strone
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
PiotrekS
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D4
Rocznik: 2015
Silnik: V8 4.0
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Piotr

Post autor: PiotrekS » 22 cze 2018, 20:22

Oczywiscie ze obecna motoryzacja dazy do tego zeby wlasciciele aut zmieniali je stosunkowo szybko. Kiedys konkurowalo sie jakoscia produktu, dzisiaj cena ma zasadnicze znaczenie wiec producenci tna gdzie tylko sie da zeby zarabiac nadal dobrze, kosztem jakosci i wytrzymalosci produktu. Trend ten jest widoczny od pewnego czasu w wiekszosci branz.
Pozdrawiam
PiotrekS

greg26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: greg26 » 24 cze 2018, 17:14

CINEK pisze:rozmawiałem z wałścicielami D4, którzy posiadając wcześniejsze wersie A8/S8 wprost mówili, że D4 nie dożyje jakościowo D2 bądź D3.
D3 użytkuję 6,5 roku ,D4 ponad rok i jakieś porównanie mam

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 14 paź 2018, 15:19

Jak widać mamy październik a W12 nadal nie ma (i nadal nie wiadomo kiedy będzie). Na V8 już w tym roku w ogóle bym nie liczył.
BMW i konkurencja potrafiła http://leftlane.pl/2018/10/12/sprzedaz- ... rzez-wltp/ więc nie ma się co dziwić, że mało kto chce V6 (z danych wynika, że po większość nowych modeli wracają ludzie, którzy mieli poprzednie generacje, bądź inny model Audi).
W sumie to ma być ostatnia generacja z V8, D6 powinno być pełnoprawnym autonomicznym elektrykiem.
Black Cars Matters

ernesto

Post autor: ernesto » 14 paź 2018, 15:57

Bram Schot z Audi komentuje, że marka była przygotowana na taką sytuację. Oferta silnikowa jest uzupełniana, a do oferty marki dołączył w tym roku szereg nowych modeli (A1, A6, Q3, Q8, e-tron). Razem, ma to pomóc odratować wyniki sprzedażowe niemieckiej marki w Europie
G...o prawda. Klepać co innego by tylko ratować normy sprzedażowe, Co tam klasa premium, lepiej sprzedać więcej za mniejsze pieniądze. I tak wyjdą na swoje. Szczerze, gdybym miał tyle gotówki by było mnie stać na D5 to niestety, poszedł bym po Merola

longd2
Forum Audi A8
Forum Audi A8

merol

Post autor: longd2 » 14 paź 2018, 20:26

ERNESTO swiete slowa :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl