Katów brak, środek przelot, końcowego brak
Miałem pewien okres gdzie strzelba wylądowała na złomie i jeździłem na końcowym eSkowym.
Teraz eSkowy leży sobie w garażu a strzelba trafiła do auta
Z zewnątrz fajnie brzmi, chociaż ciężko ocenić poziom głośności, a jak wrażenia ze środka ?
Ja swój też musiałbym poddać lekkim modyfikacjom, bo urwała mi się jedna łapa, która trzyma gumowy wieszak i trzyma się tylko na jednym, a to kawał żelastwa jest.
Satyavan pisze:Z zewnątrz fajnie brzmi, chociaż ciężko ocenić poziom głośności,
Dzięki ale dalej twierdzę, że manual lepiej pasuje do tego bo nie ma tego buczenia.
Poziom głośności szczerze nie mam pojęcia ale na stacji diagnostycznej przy 3000 obr/min miernik wskazał ERROR
Miasto spokojnie jest ok. Trasa bywa różnie, moment rozpięcia sprzęgła jest bardzo rezonujący. Ale można podpierać się Tipem i jest ok.
Ostatnio robiłem trasę 500 km z czego połowa z małym dzieckiem. Ogólnie spało całą drogę. Po dojechaniu na miejsce docelowe reagowało na imię i nie zauważyłem krwotoku z uszu.
Puki co chyba to zostawię jak jest tylko jakieś ładne końcówki zrobie
ernesto pisze:Po lekkim montażu wyszło u mnie tak.
Nie to żebym usilnie chciał się przyczepić ale mi osobiście słabo się podoba.
Dźwięk wyszedł taki "ni w te ni we w te".
Jak ja kiedyś w swojej D2 wyciąłem końcowy to wydaje mi się, że było inaczej, bardziej wyraziście, sucho, z wyraźnym strzelaniem przy odpuszczaniu gazu a tu wyszło tak mi się wydaje z pijacką chrypką, tzn. drze ryja, ale wydaje się że drze już przez pół wieczoru i gardło już nie pierwszej świeżości.
Ale, co najważniejsze...
piszę to tylko i wyłącznie na podstawie filmiku...
być może w rzeczywistości jest inaczej, lepiej ale niestety filmy często nie oddają pełni tych dźwięków tak samo jak głośniki laptopa nie oddają w pełni tego co jest na filmie.
Sam przekonałem się o tym wielokrotnie próbując nagrać dźwięk mojej D3 na której wydech położyłem przecież nie małe pieniądze - głupie to ale najlepszy filmik jaki nagrałem zrobiony jest telefonem... poprzednie nagrywałem różnymi aparatami a po przygodzie z GoPro zrezygnowałem z nagrywania bo miałem dość słuchania filmów kompletnie oderwanych od rzeczywistości
ernesto pisze:Dzięki ale dalej twierdzę, że manual lepiej pasuje do tego bo nie ma tego buczenia.
Poziom głośności szczerze nie mam pojęcia ale na stacji diagnostycznej przy 3000 obr/min miernik wskazał ERROR
To pewnie miernik mieli uszkodzony
ernesto pisze:Ostatnio robiłem trasę 500 km z czego połowa z małym dzieckiem. Ogólnie spało całą drogę. Po dojechaniu na miejsce docelowe reagowało na imię i nie zauważyłem krwotoku z uszu.
Ale reagowało na swoje imię czy już na każde wypowiedziane...
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa) inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
FOSS ale wycinałeś tylko końcowy a reszta siedział fabrycznie ?
U mnie wyrżnięty jest w całości. Wywalone wszystko. może trzeba by mu jednak coś dodać na początek jakiś tłumik w miejsce katów.
Film zawsze będzie filmem na żywo troszkę jest inaczej.
Ja słuchałem w słuchawkach także całkowicie inny dżwięk niz w głośnikach podstawowych.Także najważniejsze musi podobać i nie przeszkadzać właścicielowi
Ja mam wspawane rurki w miejsce katalizatorów, dodatkowo wkładka K@N dodała dźwięku soczystości. Przy wolnych obrotach i małym obciążeniu jest ok, jednak przy mocniejszym wciśnięciu gazu na zewnątrz słychać ten nieprzyjemny rezonans.
Chodzi mi po głowie wstawienie X-pipe gdzieś w okolicy katów. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z podobną modyfikacją? Nie zależy mi aby autko darło ryja, tylko na pozbyciu się tego rezonansu i nieznacznym podkreśleniu dźwięku V8.