Przy wymianie miecha przód:
1. Kierownica prosto (skrzynia biegow w polozeniu Neutral)
2. Włączamy tryb podnośnika Jacking mode
3. Odlączenie akumulatora
4. Auto idzie do góry na podnośniku
5. Odkręcamy koło
6. Odkręcamy i wyciągamy wężyk doprowadzający powietrze do miecha
7. Odkręcamy śruby w górnej i dolnej częsci miecha
8. Zdejmujemy podszybie i rozłączamy pod maską połączenie elektryczne
9. Odkręcamy śruby pod maską "z góry" miecha
10. Demontujemy miecha
11. Zakładmy "nowego" miecha postępując analogicznie tak jak demontowalismy "starego" miecha, czyli dokręcamy śruby, podłaczamy połączenie elektryczne a następnie wężyk z powietrzem
12, Zakładamy koło
13. Opuszczamy auto na podnośniku
14. Właczamy akumulator
15. Wyłączamy tryb podnośnika jacking mode
16. Testujemy czy auto stoi równo i czy po wybraniu odpowiednich trybów samochód podnosi się (comfort, lift) bądz opuszcza (dynamic).
Po wymianie miechów sportowych na standardowe następuje kalibracja zawieszenia programem komputerowym (m.in. VCDS) t.j. określenie wysokości na pozycji auto: przód 416mm, tył 398mm.
Jestem laikiem w temacie, mój przyjaciel, mechanik pomoże mi w wymianie. Jeśli coś pominąłem badź kolejność kroków jest nieprawidłowa bardzo proszę o komentarz.
Inne moje pytanie brzmi, czy po wymianie miechów na standardowe (numery częsci miechów które montujemy możemy sprawdzić na stronce http://ifinterface.com/page/page3.php) musze też zmienić moduł komfortu z auta które miało fabrycznie zamontowane standardowe miechy z zawieszenia komfortowego? I jesli tak to czy któs może mi podać numery seryjne takich modułów, bo nie mogłem tego namierzyć?
Przy wymianie modułu komfortu zapewne trzeba też zdjąc komputerowo ochrone komponentu. Czy po wymianie modułu komfortu w MMI zmieni mi się opis z Air Suspension-Sport na Adaptive Air Suspension?
Proszę o opinię czy jeszcze o czymś muszę pamiętać przy tej wymianie i nie jechanie mnie jeśli napisałem gdzieś jakieś głupstwo, powtarzam jestem laikiem

Przed dodaniem tematu, korzystałem z funkcji szukaj na forum jednak nie znalazłem instrukcji krok po kroku wymiany miecha i innych elementów zawieszenia aby zmienić je ze sportowego na komfortowe. Z góry przepraszam jeśli jest gdzieś taki temat a ja go w jakiś sposób zdublowałem i proszę mnie do niego odesłać:)
Pozdrawiam i liczę na komentarze.
Krzysiek