Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[S8 D2 FL] Podtlenek azotu

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego w tym również chiptuning.
ODPOWIEDZ
JIMM

Re: Podtlenek azotu s8

Post autor: JIMM » 18 lip 2010, 22:40

BiLu pisze:
Martinez pisze:Witam mam już w swojej audicy S8 D2 407koników
no popatrz - tutaj ABT wycisnęło z eSki 450 koników:
:D http://otomoto.pl/audi-s8-abt-C14206881.html
o ja pierdziu..........,naćpany czy jak? :lol: co on pali? :lol:

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 18 lip 2010, 22:48

zanjac pisze:co on pali?
Zdaje się że coś na chłopaku testują :mrgreen:

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 19 lip 2010, 18:55

heh. wy to sie czepiacie, chłopak po kilku latach cięzkich tjuningowych modyfikacjach osiągnoł tak dobre efekty a wy się śmiejecie :D pewnie przy 300 pali max 15l/....? hehe

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 30 lip 2010, 00:06

myślę że w ABT lub MTM etat głównego technologa śmiało by koledze MARTINEZ zapewnili :mrgreen:
a tak poważnie to widzę że w dalszym ciągu te 407KM to tylko puste słowa... bez pokrycia i udowodnienia w jakikolwiek sposób że nie kłamie.
LIPA :evil:

klon_84

Post autor: klon_84 » 30 lip 2010, 01:07

BiLu pisze:
Martinez pisze:Witam mam już w swojej audicy S8 D2 407koników
no popatrz - tutaj ABT wycisnęło z eSki 450 koników:
:D http://otomoto.pl/audi-s8-abt-C14206881.html
Osiagi piorunujace ale cena za jaka spzredaje auto tez powala :-P

Awatar użytkownika
Max
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Max » 30 lip 2010, 18:35

Prawda o programach/chipach MTM, ABT itp. jest taka, że są to wszystko gotowce, czyli progrmay uniwersalne, za każdym razem wgrywana jest ta sama mapa/program. Prawdziwy remap ma miejsce po diagnostyce silnika (czy wszystko jest na pewno sprawne) i następnie napisanie programu i dobór map pod dany silnik. Z doświadczenia polecam Polskich tunerów z wieloletnim doświadczeniam, np. Unitronic nie odstawia lipy, Andrzej za każdym razem modyfikuje program pod dany egzemplarz.
Było śliczne Audi A8 4.2 Quattro 2001r.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 30 lip 2010, 19:20

Max pisze:Prawda o programach/chipach MTM, ABT itp. jest taka, że są to wszystko gotowce, czyli progrmay uniwersalne, za każdym razem wgrywana jest ta sama mapa/program. Prawdziwy remap ma miejsce po diagnostyce silnika (czy wszystko jest na pewno sprawne) i następnie napisanie programu i dobór map pod dany silnik.
Dokładnie tak... dlatego nie rzucam się na takiego gotowca z "markową metką" za worek pieniędzy tylko wolę starannie poszukać kogoś kto to zestroi konkretnie pod moje auto...
a skoro polecasz to do tego Unitronic'a też podjadę pogadać :lol:
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Max
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Max » 30 lip 2010, 21:25

FOSS pisze:
Max pisze:Prawda o programach/chipach MTM, ABT itp. jest taka, że są to wszystko gotowce, czyli progrmay uniwersalne, za każdym razem wgrywana jest ta sama mapa/program. Prawdziwy remap ma miejsce po diagnostyce silnika (czy wszystko jest na pewno sprawne) i następnie napisanie programu i dobór map pod dany silnik.
Dokładnie tak... dlatego nie rzucam się na takiego gotowca z "markową metką" za worek pieniędzy tylko wolę starannie poszukać kogoś kto to zestroi konkretnie pod moje auto...
a skoro polecasz to do tego Unitronic'a też podjadę pogadać :lol:
Chcesz numer do Andrzeja? Pierwsze wrazenie robi fatalne ale zna się na rzeczy i po dłuższym pogadaniu jest już OK hehe :-)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 30 lip 2010, 21:58

Max pisze:Chcesz numer do Andrzeja? Pierwsze wrazenie robi fatalne ale zna się na rzeczy i po dłuższym pogadaniu jest już OK hehe :-)
Mam jakieś dwa ze strony www - stacjonarny i komórkę ale i tak zamierzam pojechać tam osobiście... wolę rozmowy "face to face" bo łatwiej mi nawiązać odpowiedni poziom kontaktu i monitorować zachowania mojego rozmówcy ;-)
No chyba że te numery to takie ogólne a masz do niego bezpośredni - jak tak to podeślij mi na PW.

Apropos... znasz go osobiście?
Można się w rozmowie powołać na naszą znajomość czy to nie ma żadnego wpływu?

Będę u niego w poniedziałek bo we wtorek jestem już umowiony na dalsze dłubanie wydechu a chętnie poznam jakąś dodatkową opinię nt. tego co zamierzam zrobić i co może z tego wyjść. Nie ukrywam że mam ochotę na dalsze modyfikacje zakończone programem i oczywiście hamownią.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Max
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Max » 31 lip 2010, 14:24

FOSS pisze:
Max pisze:Chcesz numer do Andrzeja? Pierwsze wrazenie robi fatalne ale zna się na rzeczy i po dłuższym pogadaniu jest już OK hehe :-)
Mam jakieś dwa ze strony www - stacjonarny i komórkę ale i tak zamierzam pojechać tam osobiście... wolę rozmowy "face to face" bo łatwiej mi nawiązać odpowiedni poziom kontaktu i monitorować zachowania mojego rozmówcy ;-)
No chyba że te numery to takie ogólne a masz do niego bezpośredni - jak tak to podeślij mi na PW.

Apropos... znasz go osobiście?
Można się w rozmowie powołać na naszą znajomość czy to nie ma żadnego wpływu?

Będę u niego w poniedziałek bo we wtorek jestem już umowiony na dalsze dłubanie wydechu a chętnie poznam jakąś dodatkową opinię nt. tego co zamierzam zrobić i co może z tego wyjść. Nie ukrywam że mam ochotę na dalsze modyfikacje zakończone programem i oczywiście hamownią.
FOSS Andrzej wyprowadził się z Piaseczna z Nadarzyńskiej, teraz pracuje w Wawrze, dzwoń na komórkę 602, to bezpośrednio do niego. Oczywiście mozesz się powołac na Maxa, na pewno jakoś to może pomóc ;-) dziś jade do Andrzeja na grilla, powiem, że bęzie dzwonił kolega z klubu A8 ;-)

SERGIO
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SERGIO » 22 paź 2010, 11:36

Martinez pisze:Witam mam już w swojej audicy S8 D2 407koników a ciagle mi brakuje tak mysle ze podtlenek azotu jest to dobra rzecz ,bo wmiare tania a uzywamy kiedy chcemy.Co wy o tym myślicie i czy silnik to wytrzyma.Nie piście ze to nie jest auto do tego kazdy robi co chce ja lubie jezdzic autem wygodnym wygladajacym nie pozornie a zgniatajacym porsche itp.
Widzę że temat ucichł, a ja tak długo czekam na te wykresy i opis modyfikacji dokonanych w aucie !!!

martab99
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: martab99 » 22 paź 2010, 12:46

SERGIO pisze:
Widzę że temat ucichł, a ja tak długo czekam na te wykresy i opis modyfikacji dokonanych w aucie !!!
No przecież pisał chłop że nie ma jak zeskanować :lol:
Marcin

4WD + 1WD

SERGIO
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SERGIO » 22 paź 2010, 13:11

Aha to przepraszam. Faktycznie wygłupiłem się :oops:

Acht

Post autor: Acht » 08 lis 2010, 16:44

nabrałem odwagi i chce sprawdzić stan mojej ósemki - czy macie namiary na jakąś dobrą hamownie we Wrocławiu ?

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 08 lis 2010, 16:48

Acht pisze:nabrałem odwagi i chce sprawdzić stan mojej ósemki - czy macie namiary na jakąś dobrą hamownie we Wrocławiu ?
Jetronic na Opolskiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl