![:)](https://a8team.pl/images/smilies/usmiech.gif)
... ceny niestety rosną, a w 2017 to już raczej na pewno mogę zapomnieć o S8... Pójdą jeszcze bardziej w górę przez akcyzę.
![]() |
![]() |
![]() |
Wiem, że to może nie miejsce na taką dyskusję, ale przybliżysz temat?VanDyke pisze:To zarejestrujesz w Czechach. Nie demonizujmy już tej akcyzy. Kto ma trochę oleju w głowie będzie auta sprowadzał taniej niż jest to obecnie.
Bez firmy, na starsze samochody to wcale opłacalne nie jest. Ubezpieczenie w CZ jest poza tym wyższe niż w PL, przeglądy dużo ciężej przejść (tyle, że raz na 2 lata).Chris pisze:Wiem, że to może nie miejsce na taką dyskusję, ale przybliżysz temat?VanDyke pisze:To zarejestrujesz w Czechach. Nie demonizujmy już tej akcyzy. Kto ma trochę oleju w głowie będzie auta sprowadzał taniej niż jest to obecnie.
Nie to, żebym się trudnił handlem, ale tak z czystej ciekawości. Możemy założyć osobny temat.
nie liczyl bym na toChris pisze:A ja wręcz odwrotnie. Wtedy od 1. stycznia moja sztuka nabierze wartości.
mówisz śmietnik europy ale i myślisz jest powodem ?? Jak by rząd dążył do poprawy bytu ludzi żyjących w tym kraju a nie napełniał sobie kieszeni na lewo i prawo premiując swoje "wyniki pracy" to może stać by nas było "lepsze", nowsze auta...jacek pisze:Nowa akcyza to dobry pomysł ... ale może w końcu nie będziemy śmietnikiem europy
przykład...chce kupić a8 d2 z silnikiem 4.2 za ok. 4000€ (akurat się udało kupić "rodzynka"Żal jedynie aut kolekcjonerskich z dużymi silnikami które mocno zdrożeją .
będziemy jeszcze większym śmietnikiem niż jesteśmy teraz, zobaczysz ze ludzie zamiast kupić sobie jakieś starsze BMW audi czy VW z przyzwoitym wyposażeniem z np niemiec gdzie to auto jest na pewno w lepszym stanie niż nasze krajowe z tych roczników będzie remontował swojego starego lanosa czy tico bo go już nie będzie stać na zakup niczego przez akcyzę.jacek pisze:Nowa akcyza to dobry pomysł ,stawka ustalona od rocznika i pojemności a nie od wartości pojazdu , niektóre auta będą tańsze inne wręcz odwrotnie ale może w końcu nie będziemy śmietnikiem europy