Tak, wszystko polepić na trytki i silikonpepi pisze:nie trzeba
są trytytki
[D2 ALL ] Lepsze hamulce na tył
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Z moich doświadczeń wynika, że pompa o większej średnicy tloczka zmienia przełożenie pompa-tłoczki na niekorzyść. Owszem, skok pedalu się zmiejsza ale jest tym samym potrzebna większa siła aby tak samo mocno klocki przycisnać do tarcz.
EBC też mi dupy nie urwały a fatalne się sprawowały przy zimnych heblach. Przynajmniej ja tak miałem przy klockach Yellow... Dużo lepsza skuteczność zwykłych klocków REMSA za 1/10 ceny EBC na zimnych hamulcach rekompensowała wszytkie zalety żółtych EBC, które w zasadzie na ciepłych hamowały tak samo tylko nigdy nie piszczały.
EBC też mi dupy nie urwały a fatalne się sprawowały przy zimnych heblach. Przynajmniej ja tak miałem przy klockach Yellow... Dużo lepsza skuteczność zwykłych klocków REMSA za 1/10 ceny EBC na zimnych hamulcach rekompensowała wszytkie zalety żółtych EBC, które w zasadzie na ciepłych hamowały tak samo tylko nigdy nie piszczały.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Pompkę zostawiamy albo wkładamy odpowiednią i regulujemy. Nie wiem o jakiego typu elektroniczym zacisku mówicie ale z przedwczorajszego długiego testu zamrażarki b. dobrze trzymaly tarcze
Epb to nie jest jedyna alternatywa, jest jeszcze jedna konkretniejsza dzialajaca z abs..
2 na koło jest ciężko upchać ale da się, musi być tylko jeden warunek spełniony.
Epb to nie jest jedyna alternatywa, jest jeszcze jedna konkretniejsza dzialajaca z abs..
2 na koło jest ciężko upchać ale da się, musi być tylko jeden warunek spełniony.
nie gadaj... ja miałem ostatnio ostre hamowanie bo mi kobita wyjechała i dopiero doceniłem wyższość 360mm nad 323mm.pepi pisze:taki urok tego auta że to hamuje jak statek na morzu
Do tego jeszcze tylko tył i będzie malina...dla mnie osobiście jest to bardzo duża, pozytywna zmiana.
to nie jest zwykły napęd...to
A noo dlatego w D3 juz ulepszyli a my w D2 musimy niestety poprawiać ..
Ale czego sie nie robi dla tych aut
[ Dodano: 2018-04-25, 21:13 ]
dobra Pany, klocki i tarcze już do mnie jadą, adapterki pod 330mm czekają, teraz tylko osłony tarcz...
wiem, że pasują od Pytona 3d0615611A i 612A ... ale jako, że nie mogę takich namierzyć, powiedzcie jakie inne będą pasować? Od D3 może?
Znalazłem od Pytona 3.0 TDI ... będą pasować, czy za małe ?
albo takie (bodajże w D3 są takie same)
Ale czego sie nie robi dla tych aut
[ Dodano: 2018-04-25, 21:13 ]
dobra Pany, klocki i tarcze już do mnie jadą, adapterki pod 330mm czekają, teraz tylko osłony tarcz...
wiem, że pasują od Pytona 3d0615611A i 612A ... ale jako, że nie mogę takich namierzyć, powiedzcie jakie inne będą pasować? Od D3 może?
Znalazłem od Pytona 3.0 TDI ... będą pasować, czy za małe ?
albo takie (bodajże w D3 są takie same)
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Ja mam z D3 gdzie fabrycznie było 310mm. Trzeba ją trochę przerobić żeby schludnie wyglądała, tj dospawać bodaj 2.5cm pasek blachy od góry gdzie zapiera się o obsadę łożyska i jest w tym miejscu mocowana, dopasować młotkiem do samej obsady (w miejscu środkowej śruby odstaje i trzeba to wyklepać na płasko) i nawiercić dwa nowe otwory w tej osłonie (tylko dolny zostaje gdzie był). No i na koniec trochę ją podoginać, bo może trzeć o tarczę.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
hahah Dani, już znalazłem, w piątek będę miał z tymi numerami co mi podałeś. Wziąłem ostatni taki kompletdanishow pisze: CINEK, znaleźć osłony od Phaetona to nie taka prosta sprawa, ja chyba ze dwa miechy szukałem
teraz tylko powiedz czy przy nich też jest taka rzeźba jak to Pepek, opisywał ??